“La Casa de Papel” sezonul 5, a inceput astazi 3 Sep 2021

“La Casa de Papel” este unul dintre cele mai apreciate seriale de pe Netflix şi este în mod special iubit în ţările latine. Şi în România a făcut furori, generând o grămadă de meme-uri, cosplay-uri şi citate memorabile, dar şi o creştere cu aproximativ 5000% a fredonării piesei “Bella Ciao”. Pe 3 septembrie 2021 debutează sezonul 5 pe Netflix şi avem detalii despre el mai jos.

“La Casa de Papel” sezonul 5 va fi ultimul din această producţie şi asemenea lui “Vikings”, sezonul a fost spart în două volume. Unul vine pe 3 septembrie şi altul pe 3 decembrie. Gaşca Profesorului a rămas blocată în Banca Spaniei pentru mai bine de 100 de ore. Au reuşit să o salveze pe Lisabona, dar au pierdut un membru vital al echipei, într-un moment dramatic. Între timp creierul operaţiunii a fost capturat de inspectoarea Sierra şi pentru prima oară îi vedem pe protagonişti fără plan B, sau cel puţin aş apare.

A intervenit şi armata şi se schimbă total raportul de forţe. Revin personaje apreciate precum Denver (jucat de Jaime Lorente), Manila (jucată de Belen Cuesta), dar şi Tokio (jucată excelent de Ursula Corbero). Nu am uitat de îndrăgitul Helsinki, jucat de Darko Peric, care s-a perinda la podcasturi şi televiziuni din România, impresionând prin faptul că ştie româna bine şi are o grămadă de anecdote de la Cluj.

Vom avea şi flashback-uri cu îndrăgitul Berlin (jucat de Pedro Alonso) în noul sezon, poate omul care a popularizat “Bella Ciao” de unul singur. Teaserele arată şi ca un trădător va ajuta armata să încerce să cucerească Banca Spaniei.

Serialul creat de Alex Pina a primit numeroase premii inclusiv “Cea mai bună serie dramatică” la Emmy-urile din 2018. Este şi cel mai vizionat serial într-o altă limbă decât engleza de pe Netflix. Măştile cu Salvador Dali se regăsesc deja în multe ţări de pe glob şi au ajuns sinonime cu identitatea vizuală a găştii de jefuitori. Actriţa Itziar Ituno, care o joacă pe inspectoarea Raquel Murillo/ Lisabona a fost prezentă la East European Comic Con 2021, unde a participat la un Q&A, a făcut poze cu fanii şi a dat autografe.

Primele cinci episoade au fost deja lansate în vineri, 3 septembrie, urmând ca celelalte cinci să fie disponibile din 3 decembrie 2021.

“La Casa de Papel” este acum pe Netflix! Vizionare placuta!


Sursa aici!